Situata serioze Buxheti në USPTO

nga Brian Fletcher24 qershor 2009

Burime të ndryshme, duke përfshirë këtu , kanë raportuar mbi problemet buxhetore në USPTO. Zyra patentë, e cila mbështet veten duke mbledhur tarifat për dhënien dhe administrimin patentave, ka parë koleksionet e saj të bjerë nga 6.900.000 $ në ditë në janar dhe shkurt të këtij viti për të 6.200.000 $ në ditë në prill dhe maj, tha Jay Reich, zëvendës-shefi i Stafi i Departamentit të Tregtisë. Javën e kaluar, koleksione arritën vetëm 5.900.000 $ në ditë, tha Reich.

Edhe para se kriza financiare bëri që kompanitë për të pare portofolet e tyre patentë, e cila reduktuar të ardhurat e zyrës për Patentim, departamenti u kritikua për ngarkesën e saj të madh dhe në rritje, të cilat Reich vlerësuar në 770,000 aplikacione. Zyra patentë tashmë kishte prerë 120,000,000 $ nga buxheti i saj këtë vit dhe identifikuar një tjetër 20 $ në kursimet e mundshme nga reduktimet si eliminimin pagë për punë jashtë orarit, tha Reich. "Çdo gjë që ne mund të kontrollit, ne jemi përpjekur për të reduktuar," tha Reich. "Ky veprim Drakonian ne duam të shmangur është furloughs."

Zyra patentë është kontaktuar komisionet e Kongresit me autorizimin dhe përvetësimit pushtet mbi atë për të kërkuar të drejtën të caktojë përkohësisht të paktën një pjesë e 60 milion dollarë tepricë parashikuar të mbajtur nga ana e markës tregtare të zyrës dhe për të vënë rreth $ 10 milion ndarë për projekte të veçanta në fondin e përgjithshëm operativ. Por Reich tha se anketat e agjencisë për avokatët patentë dhe industri të gjetur se problemet e buxhetit mund të përkeqësohet. "Ata nuk janë shumë të bullish në drejtim të kthyer situatën rreth në të ardhmen e afërt," tha ai.

Dje, John Doll, Ushtruesi i Detyrës së Drejtorit të USPTO, dha punonjësve PTO një update, duke thënë ndër të tjera, se si ekonomia është përkeqësuar, më pak njerëz kanë aplikuar për patentat ose të paguar për të ruajtur ato që ata kanë. Rënie në tallash metali të markës tregtare të vazhdojë të jetë me përvojë shumë. Kështu, agjencia ka parë reduktime të konsiderueshme në të ardhura. Si rezultat, një "situatë serioze buxhetit" ka zhvilluar.

Tani për tani, sipas Doll, USPTO është duke operuar në një "thyer edhe" nivel. Kjo do të thotë, nëse ritmi i tanishëm i arkëtimet mban, USPTO pret të përfundojë FY09 pa një mungesë të buxhetit.

Por, Doll vazhduar, vetëm duke marrë për të "rentabilitet" në këtë klimë ka kërkuar sakrifica. Në përgjigje të rënies së koleksioneve të tarifave, USPTO ka miratuar një sërë shkurtime të buxhetit dhe masave me kosto të kursimeve, të cilat kanë rezultuar në më shumë se 120 milionë dollarë në kursime të përmendura më lart. Deri tani, USPTO ka krijuar një ngrirje punësimin, cunguar çmime të performancës njësi jo-bisedime, u ndal jashtë orarit, dhe të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme kontratat, udhëtimet, furnizimet dhe shpenzimet e tjera jo-esenciale lart. Me mbështetjen e Sekretarit të Tregtisë Locke, USPTO po kërkon gjithashtu masa me kosto të shpëtuar të mëtejshme, të cilat do të shpëtojë një shtesë $ 20.000.000 në FY09. E gjithë kjo është bërë me një sy drejt shmangur furloughs.

Doll pranoi se në ekonominë aktuale, mbledhja tarifë mund të vazhdojë të bjerë. USPTO dhe të Departamentit të Tregtisë janë duke vëzhguar situatën në baza ditore, dhe nga një bollëk e kujdes, USPTO po i kërkon Kongresit ndihmë e saj dhe zyrën e patentave tani është vënë përpara një numër të opcioneve të ndryshme për të mbushur boshllëqet e mundshme , duke përfshirë edhe nxisni ide nga anëtarët e Kongresit.

comment } {1 koment}

robert Nevins 18 korrik 2009 at 21:52

Kam pritur më shumë se dy vjet për një provim. Unë kohët e fundit u dhënë konsideratë moshën e vjetër për shkak të moshës sime, 75. Pas dy muajsh pritjeje shtesë isha njoftuar patentë im kishte 34 refuzime dhe një bandë e kundërshtimeve. Pedagog dhe eprori i tij janë pa ndonjë inteligjencë. Pedagog [emri fshihen] dhe mbikqyrësi i tij [emri fshihen] injoruar totalisht dhënë 1981 patentë time dhe përmbajtjen e saj, pat nr. 4296834 edhe pse ajo është e shënuar në referencat e tij, ai e injoroi tërësisht patentë mëparshme dhënë dhe përmbajtjen. Unë mund të ndikojnë në problemin e energjisë, unë mund të zvogëlojë ndotjen, dhe unë mund të krijojë vende pune. USGovernment hodhi poshtë kërkesën time për fonde në vitin 1981, 29 vjet më parë. Kohët e fundit kam kërkuar fonde nga kongresisti Hinchey, dhe kam kontaktuar Ma. Kongresmeni Markey asnjë përgjigje. Është se çdo mënyrë për të trajtuar një pension NY qytetit zjarrfikës? Ajo do të jetë në rregull tho Unë vetëm hipotekuar shtëpinë time. Vendos gjithë atë ajër të nxehtë politike në një ngrohës uji pompë ngrohje dhe ju mund të zgjidhin problemin e energjisë drejtë në Uashington. Unë kam aplikuar tashmë për një tjetër patentë e energjisë të lidhura, edhe ndonëse unë nuk mund të jetë rreth për të marrë atë. Nëse do të isha i ri unë kurrë nuk do të përsëri të aplikuar për një patentë. Për të pritur 3 vjet për një provim është i pështirë, i kushtueshëm, dhe absolutisht frustruese. Ju keni marrë pronat më të mira intelektuale në gjithë këtë botë dhe ju keni hodhën poshtë ato. Presidenti Obama flet flasin, por nuk mund të ecin në këmbë. Ju nuk keni ide e urrejtje kam për njerëzit që trajtojnë Shpikësit si qen sh * t. Robert L Nevins Ret. New York City zjarrfikësve (shpikës)

Previous post:

Next post: