USPTO att Genomföra pilotprogram för tanke informationsgivning Uttalanden Arkiverat i tillåtna fall

av Brian Fletcher den 10 maj 2012

Fler goda nyheter från USA Patent and Trademark Office (USPTO). USPTO kommer att genomföra ett pilotprogram, Quick Path IDS (QPIDS), för att betrakta information deklarationer (IDS) som sparas i tillåtna fall som ännu inte har utfärdats. Den QPIDS pilotprogram kommer att löpa från 16 Maj 2012 till 30 september 2012. Syftet med piloten är att eliminera eller åtminstone minska, behovet av att lämna in en begäran om fortsatt granskning (RKS) efter bidrag för att få en IDS vägas. Kontrollanter kommer att tillåtas icke-produktion tid att överväga IDS: er för dessa applikationer, både före och efter betalning av emissionsavgiften.

Det kommer att finnas två vägar för detta pilot, beroende på när IDS lämnas i förhållande till betalning av en fråga avgift:

IDS inlämnade före eller samma dag som betalning av Emissionsavgift

Denna del av QPIDS Pilot Program är tillgänglig för nytta, växt, reissue, och designprogram. Om en IDS lämnas in i ett verktyg, växt, eller nyutgivningen ansökan före eller samma dag som betalning av emissionsavgiften, ska examinator godkännas tre timmars avskild tid att se över IDS. För designprogram, är en timme av icke-produktionstid godkänts för granskning av IDS. Den behandling och hantering av IDS kommer att vara oförändrat från nuvarande praxis, om inte examinator bestämmer att IDS kräver återupptagandet av åtal. Om examinator bedömer att IDS kräver återupptagande av åtal, kommer examinator slutföra en PTO-2300 (anmälan om återupptagande av Åtal på grund av behandlingen av en Information Disclosure Statement Filed Efter Mailing av ett meddelande om Allowance) att underrätta den sökande om behovet att återuppta åtal. Examinator kommer att posta blanketten till Technology Center (TC) Director för underskrift. Utstationering av formuläret till TC Director stoppar granskarens adresslapp hantering klocka, och underrätta Byrån för publikationer återkallelsen. I så fall kommer räkningen förfogande inte dras tillbaka från examinator. Ansökan kommer att dras tillbaka från fråga och placeras på granskarens fliken Ändringar. När programmet sedan agerade på, kommer examinator tillgodoräknas ytterligare lämpliga krediter som med alla andra ändrade program (0.25 räknas för ett slutligt avslag och 0.50 står för en avyttring eller 0.75 räknas för avyttring om inget slutligt avslag görs) .

IDS inlämnade efter betalning av Emissionsavgift

Denna del av QPIDS Pilot Program är endast tillgänglig för energiföretag och kör applikationer. Designprogram är inte berättigade, eftersom 37 CFR 1.114 tillämpas inte att utforma program. Växt program är inte berättigad eftersom ePetitions inte får lämnas i växt applikationer. Enligt detta pilotprogram måste en IDS in efter betalning av emissionsavgiften ges in till den nödvändiga uttalande enligt 37 CFR 1.97 (e) och avgiften, en provisorisk RCE, tillstånd att ladda RKS avgiften, och en grantable e-petition och avgift för att dra tillbaka ansökan från frågan i enlighet med 37 CFR 1.313 (c). Examinator kommer att tillåtas tre timmar av icke-produktion tid att överväga IDS. Den behandling och hantering av IDS kommer att vara oförändrat från nuvarande praxis, om inte examinator bestämmer att IDS kräver återupptagandet av åtal. Om examinator bedömer att IDS kräver återupptagande av åtal, kommer examinator slutföra en PTO-2300 formulär för att meddela sökanden att RKS kommer att behandlas. Efter återupptagande av åtal, kommer ansökan att placeras på granskarens Continuing Ny flik. Som med nuvarande praxis, kommer ingen kredit återkallas på grund av inlämnandet av RKS och examinator kommer att få produktionskrediter som är lämpligt för arbete i RKS. Om behandlingen av den preliminära RKS är onödigt, kommer examinator posta en Korrigerad Kallelse befogat och RKS avgiften återbetalas för ansökarländerna. Om några ändringar (t.ex. under 37 CFR 1.312) lämnas in med den preliminära RKS kommer RKS bearbetas automatiskt och placeras på granskarens Continuing Ny flik.

Återigen är detta en välkommen utveckling från USPTO. De sökande är sällan glada att lämna in en RCE att få en IDS beaktas när en ny referens framkommer efter att ha fått ett meddelande om Allowance. Detta initiativ syftar till att främja spridning av referenser som kan vara väsentliga för att patentera en sökandens yrkanden och bidrar till att främja starka patent.

comments } {2 kommentarer}

Drea 27 jun 2012 kl 11:55

Ser jag det QPIDS information om USPTO webbplats för IDS: s inlämnade efter betalning av emissionsavgiften, men jag kan inte hitta den information om IDS: s inlämnade före eller samma dag som frågan avgiften. Kan du vara snäll och dela var du hittade informationen? Tack!

Brian Fletcher 22 aug 2012 kl 02:03

Den info i inlägget var kanske önsketänkande och baserades på en annan källa. Den QPIDS info om USPTO citerar bör användas.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: