USPTO publicerar Föreslagna tillämpningsföreskrifter Micro Entity Status för utbetalande Rabatterade patentavgifter

av Brian Fletcher den 31 maj 2012

I ett drag som syftar till att hjälpa oberoende uppfinnare, är USA Patent and Trademark Office (USPTO) förslag om att ändra reglerna för praktik i patentärenden att genomföra mikroföretag bestämmelse i Amerika uppfinner lagen (AIA). Om en sökande kvalificerar sig som ett mikroföretag, då den sökande är berättigad att betala lägre avgifter patent gång USPTO utövar sin avgift inställning myndighet under AIA. Avgiften Inställningen bestämmelse i AIA sätter mikroföretag rabatt på 75% av avgifterna in eller justeras för arkivering, sökning, undersöka, utfärdar, tilltalande och upprätthålla patent och patent.

Mer specifikt är det kontoret föreslår ändringar av reglerna i praktiken att ange de förfaranden för en sökande att hävda mikroföretag status och att betala patentavgifter som ett mikroföretag. USPTO även föreslår ändringar av reglerna i praktiken att ställa förfaranden för en sökande att anmäla till kontoret för förlusten av mikroföretag status och korrigera betalningar av patentavgifter felaktigt betalats i mikroföretag beloppet. USPTO publicerade de föreslagna ändringarna av reglerna i Federal Register den 30 maj 2012.

Att etablera mikroföretag ställning enligt de föreslagna reglerna, kommer den sökande måste intyga att den sökande:

  • Har inte betecknas som uppfinnare på mer än fyra tidigare inlämnade patentansökningar, utom ansökningar i ett annat land, provisoriska ansökningar enligt 35 USC 111 (b), eller internationella program för vilka den grundläggande nationella avgiften enligt 35 USC 41 (a) betalades inte (en sökande anses inte namnges på en tidigare inlämnad ansökan om tillämpning av de föreslagna bestämmelserna om sökanden har tilldelats, eller är skyldig enligt avtal eller lag för att överlåta, all äganderätt i ansökan som resultatet av den sökandes tidigare anställning);
  • Inte i det kalenderår som föregår det kalenderår under vilket den tillämpliga avgiften betalas, har en bruttoinkomst, enligt definitionen i avsnitt 61 (a) i Internal Revenue Code of 1986 (26 USC 61 (a)), som överskrider tre gånger medianhushållsinkomsten för det föregående kalenderåret, senast rapporteras av Bureau of the Census; och
  • Har inte tilldelats, beviljats, eller förmedlas, och är inte skyldig enligt avtal eller lag att tilldela, bevilja, eller förmedla, en licens eller annan ägarandel i den berörda ansökan till ett företag som, under det kalenderår som föregår det kalenderår i vilket den tillämpliga avgiften betalas, hade en bruttoinkomst, enligt definitionen i avsnitt 61 (a) i Internal Revenue Code of 1986, mer än tre gånger medianhushållsinkomsten för det föregående kalenderåret, som senast rapporterade av presidiet of the Census.

Offentliggörande i Federal Register av de föreslagna bestämmelserna för att genomföra mikroföretag tillhandahålla AIA börjar en sextio dagars offentlig kommentar period. Under denna tid kan allmänheten lämna skriftliga synpunkter på de föreslagna bestämmelserna. Ytterligare information om de föreslagna reglerna för att genomföra mikroföretag bestämmelse kan finnas i Federal Register meddelande finns här .

comment } {1 kommentar}

patenttvister 8 juni 2012 kl 02:50

Tack och lov för AIA: s mikroföretag bestämmelser. Utan dem, den så kallade " reform patent skulle "lagstiftning uppgår till lite mer än en giveaway till storföretag och andra penningstarka IP ägare.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: