USPTO publicerar Föreslagna tillämpningsföreskrifter Micro Entity Status för utbetalande Rabatterade patentavgifter

av Brian Fletcher den 31 maj 2012

I ett drag som syftar till att hjälpa fria uppfinnare, är United States Patent and Trademark Office (USPTO) föreslår att ändra reglerna för praxis i patentmål att genomföra mikroföretag bestämmelse i Amerika uppfinner lagen (AIA). Om en sökanden skall betraktas som mikroföretag, då den sökande är berättigad att betala nedsatta avgifter patent gång USPTO utövar sin avgift inställning myndighet under AIA. Avgift inställning bestämmelse i AIA Den sätter mikroföretag rabatt på 75% av de avgifter som fastställts eller ställts in för arkivering, sökning, undersöka, utfärdande, tilltalande, och underhålla patentansökningar och patent.

Mer specifikt är byrån föreslår ändringar av reglerna för praxis att fastställa förfaranden för en sökande att hävda mikroföretag status och att betala patentavgifter som ett mikroföretag. USPTO likaså föreslår ändringar av reglerna för praxis att ställa förfaranden för en sökande att meddela kontoret för förlusten av mikroföretag status och korrigera betalningar av patentavgifter felaktigt betalats i mikroföretag beloppet. USPTO publicerade dessa föreslagna ändringar av reglerna i Federal Register den 30 maj 2012.

Att etablera mikroföretag ställning enligt de föreslagna reglerna kommer den sökande måste intyga att den sökande:

  • Har inte betecknas som uppfinnare på mer än fyra tidigare inlämnade patentansökningar, med undantag av ansökningar lämnats in i ett annat land, provisoriska ansökningar enligt 35 USC 111 (b), eller internationella program för vilka den grundläggande nationella avgiften enligt 35 USC 41 (a) betalades inte (är en sökande anses inte namnges på en tidigare lämnad ansökan om tillämpningen av de föreslagna bestämmelserna om sökanden har tilldelats, eller är skyldig enligt avtal eller lag för att tilldela, all äganderätt i ansökan som resultatet av den sökandes tidigare anställning);
  • Gjorde inte, under kalenderåret före det kalenderår under vilket den tillämpliga avgiften betalas, har en bruttoinkomst, enligt definitionen i avsnitt 61 (a) i Internal Revenue Code of 1986 (26 USC 61 (a)), som överstiger tre gånger medianhushållsinkomsten för det föregående kalenderåret, senast rapporteras av Bureau of the Census; och
  • Har inte tilldelats, beviljas eller transporteras, och är inte skyldig enligt avtal eller lag att tilldela, bevilja eller förmedla, en licens eller annan ägarandel i ansökan berörda till en enhet som i det kalenderår som föregår det kalenderår i vilket den tillämpliga avgiften betalas, hade en bruttoinkomst, enligt definitionen i avsnitt 61 (a) i Internal Revenue Code of 1986, överstiger tre gånger medianhushållsinkomsten för det föregående kalenderåret, senast rapporterat av presidiet av Census.

Offentliggörande i Federal Register av de föreslagna bestämmelserna för att genomföra mikroföretag tillhandahålla AIA börjar en sextio dagars offentlig kommentar period. Under denna tid kan allmänheten lämna skriftliga synpunkter om de föreslagna reglerna. Ytterligare information om de föreslagna reglerna för att genomföra mikroföretag bestämmelse kan finnas i Federal Register meddelande finns här .

comment } {1 kommentar}

patenttvister 8 juni 2012 kl 02:50

Tack och lov för AIA: s mikroföretag bestämmelser. Utan dem, den så kallade " reform patent kanske "lagstiftning uppgår till lite mer än en giveaway till stora företag och andra moneyed IP ägare.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: